6 živil za bolj zdrave zobe

by adminpimp

Znano je, da lahko s hrano izboljšate svoje zdravje. Kaj pa prehranjevanje na poti do lepšega nasmeha in zdravih zob?

Kot vaš partner na področju ustnega zdravja smo tukaj, da vam povemo, da je res! Vsa živila niso enaka, ko gre za vaš nasmeh. Tukaj je šest najboljših živil, ki jih priporočamo za boljše oralno zdravje.

Mlečni izdelki

Mlečni izdelki vsebujejo kalcij in druge minerale, ki pomagajo ohranjati zobe močne. Prav tako pomagajo nevtralizirati kisline v ustih, ki bi lahko poškodovale zobno sklenino.

Sladek krompir

Sladki krompir ni le izredno sladek in zadovoljiv, ampak je tudi dober za vaše ustno zdravje. Ta oranžna zelenjava je bogata z betakarotenom, ki ga telo pretvori v vitamin A. Vitamin A je bistvenega pomena za ohranjanje zdravih zob in dlesni.

Česen za zdrave zobe

Česen vsebuje alicin, ki lahko pomaga obvladovati neravnovesje flore, poleg tega pa vsebuje protiglivične in protivirusne lastnosti, ki koristijo dlesnim.

Gobe za lepši nasmeh

Gobe ​​so dober vir vitamina D, ki je pomemben za močne zobe in kosti. Vsebujejo tudi antioksidante, ki lahko pomagajo zaščititi vaše zobe pred poškodbami.

Hrustljava zelenjava za zdrave zobe

Hrustljava zelenjava , kot je zelena, pomaga odstraniti zobne obloge in bakterije z zob, pri žvečenju pa deluje kot naravna zobna ščetka. Hrustljava zelenjava pomaga tudi pri spodbujanju proizvodnje sline, ki je ključna za zdrava usta.

Čebula

Čebula je odličen vir žvepla, ki je potrebno za proizvodnjo kolagena. Zaradi tega so odlični za ustno zdravje, saj pomagajo ohranjati zdrave dlesni in močne zobe.

Je čas za pregled? Vaš zobozdravnik bi vas rad kmalu videl v ordinaciji. Kontaktirajte njihovo ekipo še danes, da začnete in izveste več o tem, kako vam lahko pomagajo do nasmeha vaših sanj.

Mogoče te zanima tudi